söndag 29 april 2012

Tvåändsstickade vantar 3.0

Blev klar med första vanten i fredags men det har helt enkelt inte blivit av att jag tagit kort på den.


Ska börja med andra vanten ikväll har jag tänkt. Får dock se hur mycket ork som finns. Ska iaf sätta igång någon film nu och sticka lite. Sen blir det att sova tidigt ikväll.

Natti natt!

Bilder på sotarmössan

Sådärja, nu har jag tagit lite bättre bilder på sotarmössan.







Blev som sagt lite kort, men ska göra en ny så fort jag får lust :)

lördag 28 april 2012

Raggi

Har gjort ett par sockor för att prova mina nya stickor:)

Har börjat på ett till par också. Ett par ankelsockar. Det är i stort sett det jag har gjort idag. Riktigt skönt och välbehövligt.

Nu ska jag sätta igång någon film och sticka vidare:)

torsdag 26 april 2012

Sotarmössa

Har gjort en sotarmössa i raggi från järbo. Dock så blev den lite kort för min smak men jag körde ju helt på fri hand så då är det sånt som kan hända:p

tisdag 24 april 2012

I min brevlåda

Idag väntade knit-PRO stickorna som jag och mor beställde från torgstenen i helgen:)

Roligare att sticka när man har bra grejer.

Har också börjat på mitt tredje par tvåändsstickade vantar. Gäller att passa på när jag tycker att det är roligt för jag kommer säkert tröttna snart.

söndag 22 april 2012

Tvåändsstickade vantar 2.0

Sådärja! Nu är mitt andra par tvåändsstickade vantar klara. Är verkligen supernöjd :) Stickade i Drops Alpaca classic så de är mjuka som en babyrumpa.


Nu har jag ju gjort två par tvåändsstickade vantar till mig själv. Vill verkligen göra ett par till, men vet inte vart jag ska göra av de isf. Men det finns säkert nån kompis eller släkt som vill ha ett par :)

I övrigt så har jag varit på promenad och loppis med mor och hennes man idag, sen gick jag och mamma hem till mig och stickade och kollade på film. Nu ska jag laga mig lite mat och sen blir det bara lugnt resten av kvällen. Har känningar av hortons och har tagit en tablett så det blir att vila huvudet iaf.

lördag 21 april 2012

Morgonstund har guld i mun

Jag ska jobba mellan 12-21 idag tyvärr så det innebär att jag måste göra allt sånt som man gör efter jobbet innan jobbet. Inte riktigt min starka sida men jag ska göra mitt bästa.

Så nu ska jag äta en banan sen ska jag ut och springa. Därefter frukost och dusch och lite stickning. Och vips kommer jag vara tvungen att åka till jobbet:(

Så nu bär det ut i slasket!

torsdag 19 april 2012

6000

6000 tusen besökare har jag nu haft! Vad roligt att se :)

I övrigt har jag snart gjort klart tumkilen på den andra tvåändsstickade vanten. Har varit riktigt snabb för när jag tänker efter började jag ju på det där paret för bara en vecka sen. Än så länge är jag supernöjd med det här paret. Kommer garanterat att användas flitigt i höst :)



Nu är det dags för jobb. Sen ska jag ut och springa. Sen ska jag sova tidigt. Jisses vad trött jag är.

Ha en bra dag! :)

tisdag 17 april 2012

Ta mitt råd

Åk ALDRIG till Norge och jobba. Det är inte värt besväret med den där jäkla deklarationen som bara är en enda stor huvudvärk kombinerad med en klump i magen.

Jag och min bror har nämligen inte fått våra deklarationer. De har helt enkelt slarvats bort på posten på väg till hovden där vi jobbade ifjol.

Pratade med skatteetaten. Fick till det att dom skulle skicka min deklaration till min svenska adress. Sen när det kom till brorsans deklaration visar det sig att det är extremt regelfel eller nåt att göra det så det hela slutar med att varken min eller brorsans kommer att skickas hit. Utan JO vi måste bara skicka in en jävla massa blanketter och kopior på leg å jadajada för att ens få dessa skickade till Sverige. Det bästa av allt är att deklarationen ska vara inne den 30e april. Hatar jag norska skatteverket? JA!

måndag 16 april 2012

Alpacka

Framsteg med andra paret tvåändsstickade vantar:)

Bion igår var jättebra:) idag har jag kollat på SoA, stickat också har fotografen varit här och tagit kort på lägenheten. På fredag ligger den ute på hemnet å nästa vecka är det visning. Håll tummarna!

söndag 15 april 2012

Jämtlandsvantarna klara!

Nu är dom äntligen klara. Jag har gjort mitt livs första tvåändsstickade vantar :)

Ska städa undan lite sen blir det bio :)



Pippitröjan

Som lovat så kommer lite bättre bilder på pippitröjan nu! :)


Alpackavantarna

Har hunnit en hel del sen i torsdags på vantarna faktiskt. Det går så otroligt mycket lättare när man har ett garn som inte skapar världens skavsår på långfingret :P Sen tycker jag att det här paret blir mycket finare än det första också.

Apropå det första paret, jämtlandsvantarna, så har jag en tumme kvar att sticka och trådarna att fästa. Ska fixa det idag så lägger jag upp bilder sen.



Idag ska jag bara sticka och ta det lugnt. Ska på bio med mamma ikväll också :) Ska städa lite inför fotograferingen av lägenheten imorgon också. Men det är i princip ingenting som måste göras :)

Ha en bra söndag på er!

lördag 14 april 2012

Toffel

Idag var jag och mor hem till momma och moffa och fick garn, virknålar och mönster som fanns kvar efter min gammelmormor.

Bland annat så fick jag ett fluffigt fint garn som jag började göra ett par tofflor av:) första är klar nu och ska börja på nästa. Riktigt skön är den iaf:)

Annars har jag varit ute och sprungit och kollat på en massa sons of anarchy. Sjukt beroendeframkallande serie. Riktigt bra:)

Nu ska jag börja på nästa toffel och fortsätta kolla på SoA.

Ha en trevlig helg!

torsdag 12 april 2012

Dags för tvåändssticking

Nu är det dags för det sista kurstillfället i tvåändsstickningen. Känns lite tråkigt att det är sista gången, men det kommer såklart bli lika trevligt som vanligt ändå:)

Har börjat på ett nytt par iaf. Stickar dom i alpaca classic från drops. Det tillverkas inte längre så jag tänkte att jag ville göra något litet extra av det jag har. :)

onsdag 11 april 2012

Stickväska

Håller på med ett nytt litet projekt. En enkel stickväska som jag kan ha stickningen i, i min andra väska. I dagsläget använder jag mig av en tygkasse och det är lite osmidigt ibland.

Skönt att virka är det också!

söndag 8 april 2012

Fler UFOn

Håller på å göra klart lite fler ufon. Först ut är ett par lovikkavantar som jag inte har nån aning om hur länge de har legat:p de var iaf helt klara utom en tumme. Så jag gjorde klart tummen och ska rugga dom lite sen.

Har också gjort klart första fabelsockan.

Ikväll ska jag på middag hos Momma och Moffa. Innan dess ska jag diska och röja undan lite och sticka lite mer:)

fredag 6 april 2012

Pippitröja 2.0 KLAR!

Den blev precis klar:) bättre bilder kommer nån annan dag när det är lite ljusare:p

Känns skönt att den blev klar till sist. Började ju med den i höstas. La ner den där ett tag, tog upp det igen för nån månad sen då jag repade upp allt eftersom jag inte var helt nöjd. Men nu äntligen så:) är absolut nöjd!

Nu ska jag krypa till kojs. Natti natt!

torsdag 5 april 2012

Tävlar om garn

Jag är med och tävlar om garn i Cecilias vårlotteri. Håll tummarna för mig :)

Nu ska jag jobba till 16:50 och då får jag äntligen FYRA dagars ledigt! :) Jisses så skönt det ska bli. Dock så kommer mäklaren och kollar på min lägenhet på tisdag så större delen av ledigheten kommer gå till att storstäda. Började redan igår att ta bort och rensa. Min visa mor sa till mig att tänka minimalistiskt. Så det gör jag också :)

Garnet jag tävlar om, helst vill jag ha det till vänster :)

UFO 2.0

Igår började jag att ta tag i nästa UFO. Ett till par sockor, men dessa stickade i fabel med stickor 2,5 och är lite mer vårsockor:)

Känns skönt att göra på lite ufon istället för att börja med en massa nytt. Mitt mål med det hela är att göra klart varenda UFO och i slutändan bara ha ett eller två projekt igång samtidigt. Håll tummarna för att jag kan hålla mig någorlunda:p

Nu dricker jag kaffe, kollar på Nyhetsmorgon och ska sticka ett par varv innan det blir dags att åka till jobbet.

Ha en bra skärtorsdag!

tisdag 3 april 2012

Piffat till lite

Sådärja. Blev sugen på att virka nåt litet. Och sagt och gjort så gjorde jag tops-burken lite finare:)

Klart!

Sådärja. Nu är sockorna klar:) skönt det känns att kunna bocka av ett av alla UFOn från checklistan:)

Har också hunnit med att laga och äta tacos och nu ska jag sjunka ner i fåtöljen med pippitröjan:)

UFO-socka

Bestämde mig för att ta tag i alla dessa UFOn jag har liggandes. Eller i alla fall ett UFO. Nämligen ett par raggsockor som jag gjorde en socka av i höstas. Nu är det alltså dags att göra klart socka nummer två.

Har bara tån kvar nu iaf! :) Bild på paret kommer när dessa är helt klara.


Ska se till att göra klart den blå pippitröjan också. Hade tänkt att göra det i helgen men jag stickade inte många varv i helgen så. Men snart är det påsk och fyra dagars ledighet som väntar och då satsar jag på att göra klart pippitröjan och även nåt annat UFO :)

söndag 1 april 2012

Ett hyllplan för garn

Håller på att rensa ur lägenheten rejält, så det underlättar vid en eventuell flytt i höst:) Än så länge är det dvd-filmer och böcker som auktioneras ut på tradera. :)

Och tadaaaa! Bomullsgarnet har fått ett eget hyllplan i min bokhylla:)

Annars idag har jag varit i stugan med mamma, Martin och lillebror. Mamma gjorde kolbullar och i övrigt gjorde vi inte så mycket mer. Har också stickat, dock ytterst lite av nån anledning.